خدمات گوگل ادز
گوگل ادز که در گذشته با نام گوگل ادوردز شناخته میشد، یک پلتفرم تبلیغات آنلاین است که توسط گوگل توسعه پیدا است. این سرویس به کسبوکارها اجازه میدهد تا تبلیغات خود را در نتایج موتور جستجوی گوگل (SERP) و وبسایتها و اپلیکیشنهایی که با گوگل همکاری میکنند، نمایش دهند. این ابزار قدرتمند باعث میشود که کسبوکارها و شرکتهای مختلف، به مخاطبان بیشتری دسترسی داشته باشند و محصولات یا خدمات خود را به شکلی مؤثرتر، تبلیغ کنند. استفاده از خدمات گوگل ادز، نقش زیادی روی پیشرفت کسبوکارهای آنلاین دارد. درصورتیکه قصد استفاده از این خدمات را دارید، با تیم ایرا همراه باشید.
تبلیغات در گوگل چیست؟
یکی از بهترین روشها برای رشد سریع یک وبسایت و قرارگرفتن در صفحه اول نتایج جستجو، تبلیغات در گوگل است. با استفاده از خدمات جی ادوردز، میتوانید محصول یا خدمات خود را در نتایج جستجو، سرویسهای مختلف مانند یوتیوب، جیمیل، سیگنال ادز و... به نمایش بگذارید.
موتور جستجوی گوگل، بدون شک یکی از محبوبترین موتورهای جستجو در سراسر جهان است که روزانه میلیاردها جستجو در آن انجام میشود. کسبوکارها میتوانند با تبلیغ در گوگل توسط سرویس Google Ads، خدمات و محصولات خود را در بالا یا پایین صفحات نتایج جستجو، زمانی که کاربر کلمات کلیدی مرتبط را جستجو میکند، نمایش دهند.
علاوه بر این، استفاده از سرویس گوگل ادز به کسبوکارها اجازه میدهد تا تبلیغات خود را فراتر از موتور جستجوی گوگل به نمایش بگذارند. شما میتوانید تبلیغات خود را در وبسایتها یا اپلیکیشنهای گوگل مانند یوتیوب، سرویس جیمیل، گوگلپلی و... در معرض مخاطبان هدف قرار دهید. همچنین این امکان را خواهید داشت که با وبسایتهایی که با گوگل همکاری دارند نیز تعامل داشته باشید و خدمات یا محصولات خود را در این وبسایتها تبلیغ کنید.
مزیتهای تبلیغات در گوگل
تبلیغات در سرویسهای گوگل، مزایای بیشماری را به همراه دارد که همگی باعث رشد و پیشرفت سریع کسبوکار شما خواهند شد. یکی از مزایای اصلی استفاده از تبلیغات گوگل، امکان دسترسی به مخاطبان گسترده است. با میلیاردها جستجوی روزانه که در گوگل انجام میشود، کسبوکارها میتوانند کلمات کلیدی خاصی را هدف قرار دهند و تبلیغات خود را دقیقاً در لحظه جستجوی محصولات یا خدمات مرتبط، به مشتریان احتمالی نمایش دهند.
یکی دیگر از مزایای استفاده از جی ادوردز، قابلیتهای شخصیسازی و کنترل بالا روی کمپینهای تبلیغاتی است. کسبوکارهایی که از این سرویس استفاده میکنند، میتوانند کنترل کاملی روی بودجهبندی خود داشته باشند و محدودیتهای مختلفی را بهصورت روزانه، هفتگی یا ماهانه، روی بودجه خود تعیین کنند.
انواع تبلیغات در گوگل ادز
گزینههای تبلیغات در سرویس گوگل ادز، تنوع بالایی دارد. شما میتوانید از انواع مختلف کمپینها در این پلتفرم، برای دسترسی مؤثر به مخاطبان هدف خود استفاده نمایید. بهطورکلی این کمپینها شامل کمپین جستجو، کمپین نمایشی یا دیسپلی، کمپین خرید یا شاپینگ، کمپین ویدئویی و کمپین اپلیکیشن میشوند که در ادامه به معرفی هر یک میپردازیم.
یکی از رایجترین کمپینهایی که کسبوکارها برای نمایش تبلیغات خود از آن استفاده میکنند، کمپین جستجو یا سرچ گوگل است. این نوع کمپین باعث میشود که تبلیغات وبسایتها، در صفحات نتایج جستجوی گوگل به کاربران هدف نمایش داده شوند.
روش کار کمپینهای جستجو، بسیار ساده و درعینحال مؤثر است. وبسایتهایی که قصد نمایش تبلیغ خود در صفحات جستجو را دارند، برای کلمات کلیدی مرتبط با کسبوکارشان پیشنهاد قیمت میدهند. زمانی که کاربر این کلمات کلیدی را جستجو میکند، الگوریتمهای گوگل بر اساس عوامل مختلفی مانند قیمت پیشنهادی، کیفیت آگهی و ارتباط با کلمات کلیدی تعیین شده، بهترین آگهیها را به کاربر نمایش میدهند.
هنگامی که کاربر روی تبلیغ نمایش داده کلیک میکند، به وبسایت یا صفحه فرود تبلیغکننده هدایت میشود. سپس مبلغ مشخصی بهازای هر کلیک، از حساب وبسایت تبلیغکننده دریافت میشود که بهعنوان هزینه بهازای کلیک (CPC) شناخته میشود. این مدل پرداخت مزایای زیادی دارد؛ برای مثال تا زمانی که کاربر جذب وبسایت شما نشده باشد، هزینهای از شما دریافت نخواهد شد.
یکی دیگر از انواع کمپینها که با استفاده از خدمات گوگل ادز میتوانید از آن بهرهمند شوید، کمپین نمایشی است. کمپینهای نمایشی یا دیسپلی، نوعی استراتژی تبلیغاتی هستند که به کسبوکارها اجازه میدهند محصولات یا خدمات خود را در وبسایتهای مختلف، به نمایش بگذارند. برخلاف کمپینهای جستجو که کلمات کلیدی خاصی را هدف قرار میدهند و در نتایج موتور جستجوی گوگل ظاهر میشوند، کمپینهای نمایشی روی تبلیغات بصری که در وبسایتهای مرتبط نمایش داده میشوند، تمرکز دارند.
کسبوکارها برای استفاده از این نوع تبلیغات گوگل ادز، باید تبلیغاتی خلاقانه و جذاب، مانند بیلبوردهای شهری، در قالب تصاویر یا ویدئو ایجاد کنند. بنرهای تبلیغاتی ساخته شده، در وبسایتهایی که بخشی از آنها مربوط به شبکه نمایش گوگل (GDN) است، به کاربر نمایش داده میشوند.
توجه داشته باشید که کمپینهای نمایشی، تمرکزی روی کلمات کلیدی جستجو شده توسط کاربر نخواهند داشت. این تبلیغات در وبسایتهایی که مرتبط با کسبوکار شما هستند به نمایش گذاشته میشوند و از این طریق، مخاطبان هدف شما را جذب میکنند. هزینه کمپینهای نمایشی در مقایسه با هزینه کمپینهای جستجو، بهمراتب پایینتر است؛ به همین دلیل کسبوکارهایی که دارای بودجه محدودتری هستند میتوانند از آن استفاده کنند.
یکی دیگر از انواع تبلیغات در گوگل ادز مربوط به کمپینهای شاپینگ یا خرید میشود. این کمپین به کسبوکارها اجازه میدهد که محصولات خود را مستقیماً در صفحه نتایج جستجوی گوگل تبلیغ کنند. در این تبلیغات، تصاویر محصول، قیمت و سایر اطلاعات مرتبط، به کاربرانی که کلمات کلیدی مرتبط با آن را جستجو کرده باشند، نمایش داده میشود.
استفاده از این نوع کمپین، گزینههای زیادی را برای فروش بیشتر محصولات ارائه میدهد. کسبوکارها میتوانند با استفاده از قابلیت تجزیهوتحلیل دادههای کمپین راهاندازی شده، میزان بازدید از محبوبترین محصول، کلیکهای کاربران و نرخ تبدیل را بهراحتی مشاهده کنند و تمرکز بیشتری روی محصولات پر بازدید داشته باشند. همچنین میتوانند محصولاتی که از نظر سایر کاربران جذابیت کمتری داشته است را بهینهسازی کرده تا فروش آنها نیز، افزایش داشته باشد.
علاوه بر تجزیهوتحلیل دقیق، استفاده از کمپینهای خرید میتواند صرفهجویی زیادی در بودجهبندی تبلیغات داشته باشد. کسبوکارها میتوانند بهجای پرداخت هزینههای تبلیغاتی زیاد برای نمایش محصولات خود که اغلب نتایج قابلقبولی ندارند، با پرداخت بهازای هر کلیک در این کمپین، صرفهجویی زیادی در هزینههای خود داشته باشند و به شکلی مؤثر، محصولات خود را تنها به مخاطبان هدف در سراسر اینترنت نمایش دهند.
کمپینهای ویدئویی نوعی دیگر از انواع تبلیغات گوگل هستند که در پلتفرمهای ویدئوی مختلف مانند یوتیوب به نمایش گذاشته میشوند. از مزایای کلیدی این نوع کمپین، توانایی بالای آن در جمعیتشناسی و تشخیص علایق خاص کاربران است. این نوع کمپین با تجزیهوتحلیل رفتار کاربران، تبلیغات ویدئویی را در زمان مناسب به مخاطبان هدف نمایش میدهد.
کمپینهای ویدئویی مانند کمپینهای نمایشی، تمرکز زیادی روی کلمه کلیدی ندارند و باتوجهبه رفتار کاربران عمل میکنند. این کمپینها از طریق معیارهایی مانند میزان بازدید، نرخ کلیک و نرخ تبدیل، بینش ارزشمندی را در مورد رفتار مصرفکننده به کسبوکارها ارائه میدهند که به آنها کمک میکند استراتژیهای بازاریابی خود را برای نتایج بهتر، بهینه کنند.
کمپینهای ویدئویی در خدمات گوگل ادز، توانایی زیادی در انتقال مؤثر پیامها دارند. ویدئوها این قدرت را دارند که احساسات مخاطب را برانگیزند، توجه مخاطب را در لحظهای خاص به خود جلب کنند و محصولات یا خدمات را در عمل، به نمایش بگذارند. این میزان تعامل به برندسازی و ایجاد اعتماد میان مصرفکنندگان، کمک زیادی میکند.
آخرین مورد از انواع تبلیغات گوگل، تبلیغات نرمافزاری است که با استفاده از کمپینهای اپلیکیشن انجام میشود. با استفاده از این نوع کمپین، کسبوکارهای مبتنی بر نرمافزار میتوانند اپلیکیشن خود را در گوگلپلی یا در سطح اینترنت تبلیغ کنند.
با راهاندازی این کمپین، زمانی که کاربر کلمه کلیدی خاصی را در موتور جستجوی گوگل سرچ میکند، اپلیکیشن مدنظر در بالای صفحه به نمایش گذاشته میشود. این تبلیغات میتوانند بهصورت تبلیغات متنی با دکمه نصب یا Install ظاهر شوند. هنگامی که کاربر روی این دکمه کلیک میکند، به فروشگاه اپلیکیشن مانند گوگلپلی هدایت میشوند و میتوانند برنامه را دانلود و نصب کنند.
سوالات متداول
هزینه تبلیغات در گوگل ادز باتوجهبه رقابت کلمات کلیدی و نوع وبسایت تعیین میشود و حداقل یا حداکثر مبلغی برای آن تعیین نشده است. بااینحال صرف کمتر از ۲ دلار بهازای هر کلیک، نتایج سودمندی نخواهد داشت. میتوانید قیمت خدمات گوگل ادز ارزان را با جستجو در اینترنت، مشاهده نمایید.
بله. با استفاده از ویرایشگر تبلیغات گوگل ادز میتوانید بهصورت آنلاین و حتی آفلاین، تغییرات گستردهای در کمپینهای تبلیغاتی خود ایجاد کنید.
عوامل مختلفی مانند استراتژی انتخابی، نمره کیفیت بهازای هر کلیدواژه، مرتبط بودن کلمه کلیدی با محتوای سایت، میزان رقابت و منطقه جغرافیایی، روی هزینه هر کلیک تأثیر خواهند داشت.
خیر. سرویس پرداخت در گوگل ادز بهازای هر کلیک محاسبه میشود و تنها زمانی که کاربر روی لینک شما کلیک کند، هزینه از حساب شما برداشته خواهد شد.
خیر. اگر کاربری روی تبلیغی کلیک کند اما به دلیل فیلتر بودن نتواند وارد سایت شود، گوگل هزینه آن کلیک را از حساب تبلیغکننده کسر نخواهد کرد.
خیر. تغییر زبان گوگل ادز به فارسی در حال حاضر امکانپذیر نیست.
مزیتهای تبلیغات در گوگل
تبلیغات در سرویسهای گوگل، مزایای بیشماری را به همراه دارد که همگی باعث رشد و پیشرفت سریع کسبوکار شما خواهند شد. یکی از مزایای اصلی استفاده از تبلیغات گوگل، امکان دسترسی به مخاطبان گسترده است. با میلیاردها جستجوی روزانه که در گوگل انجام میشود، کسبوکارها میتوانند کلمات کلیدی خاصی را هدف قرار دهند و تبلیغات خود را دقیقاً در لحظه جستجوی محصولات یا خدمات مرتبط، به مشتریان احتمالی نمایش دهند.
علاوه بر این، استفاده از خدمات گوگل ادز گزینههای مختلفی را برای پیداکردن مخاطبان هدف ارائه میکند. این ویژگی، باعث میشود که کسبوکارها بر اساس عواملی مانند مکان، جمعیت، علایق و حتی رفتار و نحوه کاربر، به مخاطبان موردنظر خود دسترسی داشته باشد. این سطح از هدف قراردادن مخاطب، تأثیر زیادی روی صرفهجویی هزینههای یک کسبوکار برای تبلیغات خواهد داشت. به این صورت که هزینه صرف شده برای استفاده از خدمات گوگل ادز، تنها به مخاطبان هدف و افرادی که کلمات کلیدی کسبوکار شما را جستجو میکنند نمایش داده میشود.
یکی دیگر از مزایای استفاده از جی ادوردز، قابلیتهای شخصیسازی و کنترل بالا روی کمپینهای تبلیغاتی است. کسبوکارهایی که از این سرویس استفاده میکنند، میتوانند کنترل کاملی روی بودجهبندی خود داشته باشند و محدودیتهای مختلفی را بهصورت روزانه، هفتگی یا ماهانه، روی بودجه خود تعیین کنند.
علاوه بر این، استفاده از سرویس گوگلادز امکان تحلیل دقیق عملکردهای تبلیغاتی کسبوکارها را نیز فراهم میکند. اطلاعات و دادههای ارائه شده گوگل ادوردز، به کسبوکارها اجازه میدهد تا کمپینهای خود را در زمان مناسب راهاندازی یا بهینهسازی کنند و تصمیمات آگاهانهای در مورد محل تخصیص بودجه، برای بازگشت حداکثری سرمایه خود داشته باشند.
مراحل شروع برای استفاده از گوگل ادز
استفاده از خدمات گوگل ادز برای کسانی که با این پلتفرم آشنایی ندارند، میتواند پیچیدگیهای زیادی داشته باشد. اگر شما نیز با نحوه استفاده از این سرویس تبلیغاتی آشنایی ندارید، میتوانید با طیکردن مراحل زیر، بهسادگی استفاده از ادز گوگل را آغاز کرده و به دنبال رشد کسبوکار خود باشید. توجه داشته باشید که این مراحل، تنها برای شروع استفاده از گوگل ادز است، به همین دلیل درصورتیکه نیاز به استفاده پیشرفته و تخصصی از این سرویس را دارید، میتوانید با گروه خدمات دیجیتال ایرا در تماس باشید.
اولین قدم برای استفاده از خدمات گوگل ads، ایجاد یک حساب کاربری است. برای ایجاد حساب کاربری در این سرویس، باید آدرس ایمیل و برخی اطلاعات اولیه در خصوص کسبوکار خود را وارد نمایید. پس از ثبتنام و ایجاد حساب کاربری خود، میتوانید اولین کمپین تبلیغاتی خود ایجاد کنید.
تعیین اهداف تبلیغاتی
قدم بعدی برای استفاده از خدمات گوگل ادز، تعیین اهداف تبلیغاتی و مخاطبان هدف است. در این مرحله باید بهصورت دقیق و واضح، تعیین کنید که هدف از ایجاد کمپین شما، فروش چه محصول یا خدماتی است و قصد جذبکردن چه نوع مخاطبی را دارید. با تعیین دقیق این موارد، میتوانید از کلمات کلیدی مرتبط و مؤثر که باعث جذب مخاطبان هدف میشوند، استفاده نمایید.
ایجاد گروه تبلیغاتی (Ad Groups)
پس از تعیین اهداف خود، نوبت به ایجاد گروههای تبلیغاتی یا اد گروپ در کمپین ساخته شده میرسد. گروههای تبلیغاتی به شما این امکان را میدهند که تبلیغات خود را بر اساس مضامین، محصولات یا خدمات خاص سازماندهی کنید. گروههای تبلیغاتی شامل کلمات کلیدی و پیامهای تبلیغاتی کسبوکار شما میشوند؛ به همین دلیل سرویس گوگل، توجه زیادی به آن هنگام جستجو میان تبلیغات متعدد برای انتخاب و نمایش به کاربران خواهد داشت.
ساخت تبلیغ جذاب
پس از ساخت گروههای تبلیغاتی در کمپین مدنظر، نوبت آن است که یک نسخه جذاب تبلیغاتی، از آنچه که قصد ارائه آن را دارید، ایجاد کنید. تبلیغ شما باید قابلیت زیادی در جذب مخاطب داشته باشد و به شکلی مؤثر، توجه کاربر را به خود جلب کند. استفاده از متون مختصر و متقاعدکننده که حاوی کلمات کلیدی اصلی مرتبط با کسبوکار شما باشند، از تکنیکهای مناسب برای ساخت تبلیغات در گوگل محسوب میشود.
تجزیهوتحلیل عملکرد کمپین
مورد آخری که در استفاده از خدمات گوگل ادز اهمیت زیادی دارد و بهنوعی باعث رشد بیشتر کسبوکار شما میشود، ردیابی دقیق عملکردهای تبلیغاتی است. همانطور که گفته شد، یکی از بخشهای گوگل ادز مربوط به تجزیهوتحلیل عملکرد کمپینهای تبلیغاتی شماست. با بررسی دقیق این بخش و انجام تنظیمات مناسب، میتوانید از روشهای بهینهتری برای نمایش تبلیغات خود و در نتیجه جذب ترافیک بیشتر، استفاده کنید.
انواع تبلیغات در گوگل ادز
گزینههای تبلیغات در سرویس گوگل ادز، تنوع بالایی دارد. شما میتوانید از انواع مختلف کمپینها در این پلتفرم، برای دسترسی مؤثر به مخاطبان هدف خود استفاده نمایید. بهطورکلی این کمپینها شامل کمپین جستجو، کمپین نمایشی یا دیسپلی، کمپین خرید یا شاپینگ، کمپین ویدئویی و کمپین اپلیکیشن میشوند که در ادامه به معرفی هر یک میپردازیم.
کمپین سرچ یا جستجو (Search Network Campaigns)
یکی از رایجترین کمپینهایی که کسبوکارها برای نمایش تبلیغات خود از آن استفاده میکنند، کمپین جستجو یا سرچ گوگل است. این نوع کمپین باعث میشود که تبلیغات وبسایتها، در صفحات نتایج جستجوی گوگل به کاربران هدف نمایش داده شوند.
روش کار کمپینهای جستجو، بسیار ساده و درعینحال مؤثر است. وبسایتهایی که قصد نمایش تبلیغ خود در صفحات جستجو را دارند، برای کلمات کلیدی مرتبط با کسبوکارشان پیشنهاد قیمت میدهند. زمانی که کاربر این کلمات کلیدی را جستجو میکند، الگوریتمهای گوگل بر اساس عوامل مختلفی مانند قیمت پیشنهادی، کیفیت آگهی و ارتباط با کلمات کلیدی تعیین شده، بهترین آگهیها را به کاربر نمایش میدهند.
هنگامی که کاربر روی تبلیغ نمایش داده کلیک میکند، به وبسایت یا صفحه فرود تبلیغکننده هدایت میشود. سپس مبلغ مشخصی بهازای هر کلیک، از حساب وبسایت تبلیغکننده دریافت میشود که بهعنوان هزینه بهازای کلیک (CPC) شناخته میشود. این مدل پرداخت مزایای زیادی دارد؛ برای مثال تا زمانی که کاربر جذب وبسایت شما نشده باشد، هزینهای از شما دریافت نخواهد شد.
کمپین نمایشی (Display Network Campaigns)
یکی دیگر از انواع کمپینها که با استفاده از خدمات گوگل ادز میتوانید از آن بهرهمند شوید، کمپین نمایشی است. کمپینهای نمایشی یا دیسپلی، نوعی استراتژی تبلیغاتی هستند که به کسبوکارها اجازه میدهند محصولات یا خدمات خود را در وبسایتهای مختلف، به نمایش بگذارند. برخلاف کمپینهای جستجو که کلمات کلیدی خاصی را هدف قرار میدهند و در نتایج موتور جستجوی گوگل ظاهر میشوند، کمپینهای نمایشی روی تبلیغات بصری که در وبسایتهای مرتبط نمایش داده میشوند، تمرکز دارند.
کسبوکارها برای استفاده از این نوع تبلیغات گوگل ادز، باید تبلیغاتی خلاقانه و جذاب، مانند بیلبوردهای شهری، در قالب تصاویر یا ویدئو ایجاد کنند. بنرهای تبلیغاتی ساخته شده، در وبسایتهایی که بخشی از آنها مربوط به شبکه نمایش گوگل (GDN) است، به کاربر نمایش داده میشوند.
توجه داشته باشید که کمپینهای نمایشی، تمرکزی روی کلمات کلیدی جستجو شده توسط کاربر نخواهند داشت. این تبلیغات در وبسایتهایی که مرتبط با کسبوکار شما هستند به نمایش گذاشته میشوند و از این طریق، مخاطبان هدف شما را جذب میکنند. هزینه کمپینهای نمایشی در مقایسه با هزینه کمپینهای جستجو، بهمراتب پایینتر است؛ به همین دلیل کسبوکارهایی که دارای بودجه محدودتری هستند میتوانند از آن استفاده کنند.
کمپین خرید یا شاپینگ (Shopping Campaign)
یکی دیگر از انواع تبلیغات در گوگل ادز مربوط به کمپینهای شاپینگ یا خرید میشود. این کمپین به کسبوکارها اجازه میدهد که محصولات خود را مستقیماً در صفحه نتایج جستجوی گوگل تبلیغ کنند. در این تبلیغات، تصاویر محصول، قیمت و سایر اطلاعات مرتبط، به کاربرانی که کلمات کلیدی مرتبط با آن را جستجو کرده باشند، نمایش داده میشود.
استفاده از این نوع کمپین، گزینههای زیادی را برای فروش بیشتر محصولات ارائه میدهد. کسبوکارها میتوانند با استفاده از قابلیت تجزیهوتحلیل دادههای کمپین راهاندازی شده، میزان بازدید از محبوبترین محصول، کلیکهای کاربران و نرخ تبدیل را بهراحتی مشاهده کنند و تمرکز بیشتری روی محصولات پر بازدید داشته باشند. همچنین میتوانند محصولاتی که از نظر سایر کاربران جذابیت کمتری داشته است را بهینهسازی کرده تا فروش آنها نیز، افزایش داشته باشد.
علاوه بر تجزیهوتحلیل دقیق، استفاده از کمپینهای خرید میتواند صرفهجویی زیادی در بودجهبندی تبلیغات داشته باشد. کسبوکارها میتوانند بهجای پرداخت هزینههای تبلیغاتی زیاد برای نمایش محصولات خود که اغلب نتایج قابلقبولی ندارند، با پرداخت بهازای هر کلیک در این کمپین، صرفهجویی زیادی در هزینههای خود داشته باشند و به شکلی مؤثر، محصولات خود را تنها به مخاطبان هدف در سراسر اینترنت نمایش دهند.
کمپین ویدئویی (Video Campaigns)
کمپینهای ویدئویی نوعی دیگر از انواع تبلیغات گوگل هستند که در پلتفرمهای ویدئوی مختلف مانند یوتیوب به نمایش گذاشته میشوند. از مزایای کلیدی این نوع کمپین، توانایی بالای آن در جمعیتشناسی و تشخیص علایق خاص کاربران است. این نوع کمپین با تجزیهوتحلیل رفتار کاربران، تبلیغات ویدئویی را در زمان مناسب به مخاطبان هدف نمایش میدهد.
کمپینهای ویدئویی مانند کمپینهای نمایشی، تمرکز زیادی روی کلمه کلیدی ندارند و باتوجهبه رفتار کاربران عمل میکنند. این کمپینها از طریق معیارهایی مانند میزان بازدید، نرخ کلیک و نرخ تبدیل، بینش ارزشمندی را در مورد رفتار مصرفکننده به کسبوکارها ارائه میدهند که به آنها کمک میکند استراتژیهای بازاریابی خود را برای نتایج بهتر، بهینه کنند.
کمپینهای ویدئویی در خدمات گوگل ادز، توانایی زیادی در انتقال مؤثر پیامها دارند. ویدئوها این قدرت را دارند که احساسات مخاطب را برانگیزند، توجه مخاطب را در لحظهای خاص به خود جلب کنند و محصولات یا خدمات را در عمل، به نمایش بگذارند. این میزان تعامل به برندسازی و ایجاد اعتماد میان مصرفکنندگان، کمک زیادی میکند.
کمپین اپلیکیشن (App Campaigns)
آخرین مورد از انواع تبلیغات گوگل، تبلیغات نرمافزاری است که با استفاده از کمپینهای اپلیکیشن انجام میشود. با استفاده از این نوع کمپین، کسبوکارهای مبتنی بر نرمافزار میتوانند اپلیکیشن خود را در گوگلپلی یا در سطح اینترنت تبلیغ کنند.
با راهاندازی این کمپین، زمانی که کاربر کلمه کلیدی خاصی را در موتور جستجوی گوگل سرچ میکند، اپلیکیشن مدنظر در بالای صفحه به نمایش گذاشته میشود. این تبلیغات میتوانند بهصورت تبلیغات متنی با دکمه نصب یا Install ظاهر شوند. هنگامی که کاربر روی این دکمه کلیک میکند، به فروشگاه اپلیکیشن مانند گوگلپلی هدایت میشوند و میتوانند برنامه را دانلود و نصب کنند.
نکات مهمی که درباره گوگل ادز باید بدانیم
همانطور که بررسی شد، خدمات گوگل ادز گستردگی بالایی داشته و کسبوکارهای مختلفی میتوانند برای جذب مخاطب بیشتر، از آن استفاده کنند. بااینوجود نکات مهمی در خصوص این سرویس وجود دارد که باعث استفاده حداکثری از آن میشود. نکات مهم هنگام استفاده از گوگل ادز را در این بخش بررسی میکنیم.
انتخاب صحیح کلمات کلیدی
برای استفاده بهینه از پلتفرم گوگل ادز، انجام تحقیقات کامل در زمینه کلمات کلیدی ضروری است. با شناسایی کلمات کلیدی که ارتباط زیادی با کسبوکار شما داشته باشند، میتوانید مطمئن شوید که تبلیغات شما به مخاطبان مناسبی نشان داده میشود. همچنین بررسی مداوم کلمات کلیدی، بهروزرسانی و اصلاح منظم آنها، برای موفقیت بیشتر الزامی خواهد بود.
استفاده از تبلیغات حرفهای
تفاوتی ندارد که از چه نوع خدمات گوگل ادز استفاده میکنید. چه کمپین ویدئویی راهاندازی کرده باشید یا کمپین جستجو، استفاده از یک تبلیغ جذاب و کاربرپسند نقش زیادی در موفقیت شما خواهد داشت. استفاده از تیترهای جذاب و مناسب و همچنین توضیحات قانعکننده و مختصر، میتواند نرخ کلیک را به میزان قابلتوجهی بهبود بخشد. درج امتیازهای فروش یا پیشنهادهای منحصربهفرد در نسخه تبلیغاتی شما نیز میتواند در جذب مشتریان بیشتر تأثیر زیادی داشته باشد.
نظارت مداوم بر عملکرد کمپین
یکی دیگر از نکات مهم برای استفاده بهینه از تبلیغات گوگل، نظارت مداوم و تجزیهوتحلیل عملکرد تبلیغات است. این کار باعث میشود که تشخیص دهید کدام کمپینها یا کلمات کلیدی، عملکرد خوبی داشته و کدام کلمات کلیدی، نیاز به بهینهسازی بیشتر دارند. با استفاده از ابزارهای تحلیلی گوگل ادز، میتوانید بودجهبندی صحیحی روی تبلیغات خود داشته باشید و از مؤثرترین کمپینها برای جذب حداکثری مشتری، استفاده نمایید.
استفاده از لوکیشن
یکی از نکاتی که میتواند خدمات گوگل ادز را برای کسبوکار شما مؤثرتر کند، استفاده از لوکیشن است. استفاده از موقعیت مکانی در Google Ads به کسبوکارها این امکان را میدهد که به مخاطبانی خاص در یک منطقه جغرافیایی دسترسی داشته باشند. باهدف قراردادن شهرهای خاص، کسبوکارها میتوانند محصولات یا خدمات خود را بیشتر در یک منطقه جغرافیایی به نمایش بگذارند و علاوه بر جذب مخاطبان مرتبط، هزینههای تبلیغات را تا حد زیادی کاهش دهند.
تأثیر دامنه در استفاده از گوگل ادز
استفاده از خدمات گوگل ادز برای ایرانیان، همواره با محدودیتهای خاصی همراه بوده است؛ به همین دلیل نیز بسیاری از کسبوکارهایی که از دامنه .ir استفاده میکنند، نگرانیهای مختلفی در این زمینه دارند. خوشبختانه در حال حاضر، استفاده از گوگل ادز در ایران محدودیت خاصی ندارد. بااینحال الگوریتمهای گوگل توجه زیادی به اعتبار دامنه یک سایت دارند که این موضوع، میتواند روی رتبهبندی سایت هنگام نمایش تبلیغات تأثیر داشته باشد.
دامنه .ir مزایای مختلفی را برای یک کسبوکار ارائه میدهد. ارزانبودن نسبت به سایر دامنهها، هزینههای تمدید پایین، بهبود سئوی محلی سایت، کسب اعتبار میان کاربران و... از جمله این مزایا هستند. بااینحال ممکن است در برخی موارد، اعتبار پایینتری نسبت به دامنههای دیگر نظیر .com داشته باشد.
علاوه بر پسوند دامنه، نامی که برای دامنه انتخاب میکنید نیز روی استفاده از خدمات گوگل ادوردز تأثیر میگذارد. استفاده از یک نام دامنه مرتبط با حیطه فعالیت شما، میتواند شانس وبسایت را برای نمایش تبلیغات در SERP افزایش دهد. هنگامی که کاربران کلمات کلیدی مرتبط با محتوای یک وبسایت را جستجو میکنند، وجود این کلمات کلیدی در نام دامنه میتواند رتبه آن را در صفحات نتایج موتور جستجو (SERP) بهبود بخشد. این افزایش دید منجر به بیشترشدن ترافیک ارگانیک سایت میشود که میتواند با استفاده از خدمات گوگل ادز، افزایش نیز پیدا کند.
باتوجهبه این موارد، درصورتیکه هنوز دامنه مناسبی را برای وبسایت خود انتخاب نکردهاید، توصیه میکنیم با صرف هزینه بیشتر و هم چنین بالابردن خلاقیت برای انتخاب نام، دامنهای معتبر را خریداری نمایید تا بتوانید از خدمات مختلف سرویس تبلیغاتی گوگل، بیشترین بهره را ببرید.
مزایده در گوگل ادز چگونه است؟
یکی از اجزای اصلی سرویس گوگل ادز، سیستم مزایده است که باعث انتخاب بهترین تبلیغ و نمایش آن به کاربر میشود. هنگامی که کاربر کلمه کلیدی خاصی را جستجو میکند یا از وبسایتی که تبلیغات گوگل در آن به نمایش گذاشته میشود، بازدید میکند، سیستم مزایده گوگل راهاندازی میشود. در طی این مزایده، تبلیغات کسبوکارهای مختلف باتوجهبه عواملی مانند پیشنهاد قیمت وبسایت بهازای هر کلیک، میزان ارتباط آگهی، نرخ کلیک مورد انتظار و تجربه کاربری صفحه فرود، ارزیابی میشوند. بر اساس این معیارها، بهترین تبلیغات به کاربر نمایش داده خواهند شد.
کسبوکارها میتوانند جایگاه تبلیغات خود را با استفاده از فاکتور اد رنک (Ad Rank) ارزیابی کنند. هرچه رتبه تبلیغ یک کسبوکار بالاتر باشد، احتمال اینکه تبلیغ او در موقعیت برجستهتری نشان داده شود، بیشتر میشود. سیستم مزایده گوگل، کسبوکارها را تشویق میکند تا تبلیغاتی با کیفیت بالا و مرتبط با جستجوی کاربران را ایجاد کنند. به همین دلیل باید توجه داشته باشید که برندهشدن در مزایده، لزوماً به معنای هزینه دادن به گوگل نیست و عوامل مختلفی روی این موضوع تأثیر گذارند.
قوانین و شرایط در گوگل ادز
استفاده از خدمات گوگل ادز مانند سایر سرویسهای آنلاین، نیازمند رعایت شرایط و قوانین خاصی است که سیاستهای اصلی گوگل را در برمیگیرد. درصورتیکه توجهی به شرایط تعیین شده توسط گوگل نداشته باشید، ممکن است حساب گوگل ادز شما تعلیق یا بهطورکلی بسته شود. به همین دلیل توصیه میکنیم بهصورت دقیق، به این موارد توجه زیادی داشته باشید.
عدم انتشار محتوای ممنوعه
یکی از اولین شرایط استفاده از سرویس گوگل ادز، عدم انتشار محتوای ممنوعه است. کاربران باید از سیاستهای Google در مورد عدم انتشار محتوای نامناسب پیروی کنند. تصاویر، ویدئو ها یا متونی که در کمپینهای تبلیغاتی استفاده میشوند نباید فعالیتهای غیرقانونی را ترویج دهند. هم چنین استفاده از محتواهایی با مضمون تبلیغ خشونت، تبعیض یا نژادپرستی نیز ممنوع است. علاوه بر این برای کسبوکارها الزامی است که تبلیغاتی ایجاد کنند که دقیق باشد و موجب گمراهشدن مخاطب نشود.
توجه به قوانین کپیرایت
یکی دیگر از قوانین استفاده از خدمات گوگل که متأسفانه در کشور ما بهدرستی رعایت نمیشود، توجه به قوانین کپیرایت است. استفاده غیرمجاز از مطالبی که دارای حق چاپ هستند میتواند منجر به عواقب قانونی و حذف حساب کاربری شما شود. به همین دلیل توصیه میکنیم از محتوایی یونیک و کاملاً منحصربهفرد برای تبلیغات خود استفاده نمایید.
توجه به قوانین و مقررات کشورها
یکی دیگر از شرایط استفاده از گوگل ادز، توجه به قوانین کشوری است که تبلیغات در آن به نمایش گذاشته میشود. برای مثال تبلیغات گوگل ادز ایران، تنها در خود ایران به نمایش گذاشته میشود؛ به همین دلیل توصیه میکنیم تبلیغات خود را باتوجهبه قوانین و مقررات کشور، منتشر کنید.
واکنش گوگل در برابر رباتها و کلیکهای رقبا
یکی از مشکلاتی که بسیاری از کسبوکارها با آن مواجه میشوند، کلیکهای فیک رقبا است. اما این کلیکها به چه قصدی انجام میشود و چه تأثیری روی پیشرفت کسبوکار شما دارد؟ تصور کنید با استفاده از تکنیکهای مختلف تبلیغاتی، کمپینی مناسب طراحی کردهاید که در نتایج جستجوی کاربر، به نمایش گذاشته شده است. پس از مدتی، با کلیکهایی از سمت کاربران مواجه میشوید که بدون هیچ هدفی انجام میشود و تنها هزینه تبلیغات شما را افزایش میدهد. به این مورد که از سمت رقبا و باهدف خالیکردن بودجه اکانت شما انجام میشود، کلیک فیک یا Invalid Click گفته میشود.
خوشبختانه سرویس گوگل ads اقدامات مختلفی را برای مقابله با کلیکهای فیک و رباتها در نظر گرفته است که باعث کاهش تأثیر آنها میشود. Google Ads از الگوریتمهای پیچیدهای استفاده میکند که به طور مداوم، ترافیک تبلیغات را بهمنظور شناسایی هرگونه فعالیت مشکوک، نظارت میکنند. این الگوریتمها نقاط مختلف داده مانند آدرسهای IP، الگوهای کلیک و رفتار کاربر را برای شناسایی کلیکهای جعلی احتمالی، تجزیهوتحلیل میکنند. اگر فعالیت مشکوکی شناسایی شود، گوگل ادز به طور خودکار این کلیکها را قبل از اینکه از تبلیغکنندگان هزینهای کسر شود، فیلتر میکند.
علاوه بر این، یکی از خدمات گوگل ادز امکان دسترسی کاربر به گزارشهای دقیق در مورد کلیکهای نامعتبر است. کسبوکارها میتوانند با بررسی دقیق این گزارشها، درخواست بازپرداخت هزینه خود را برای هرگونه فعالیت کلاهبرداری که ممکن است در کمپینهایشان رخ داده باشد، ارائه دهند.
از طرف دیگر، پلتفرم گوگل ادز ویژگی به نام "Click Cease" را ارائه میدهد که به تبلیغکنندگان اجازه میدهد IPهایی خاص یا وبسایتهایی را که کلیکهای جعلی ایجاد میکنند، مسدود سازند. با استفاده از این ویژگی، وبسایتها میتوانند تأثیر ترافیک رباتها روی کمپینهای تبلیغات خود را به میزان قابلتوجهی کاهش دهند.
تأثیرات گوگل ادز بر روی سئو سایت
اصلیترین کاربرد استفاده از خدمات گوگل ادز، هدایت ترافیک و ایجاد سرنخ است. بااینحال استفاده صحیح از این سرویس میتواند تأثیرات مثبتی روی سئو سایت شما نیز داشته باشد. توجه داشته باشید که تأثیرات ads گوگل روی سئو سایت، بهصورت مستقیم انجام نمیشود. این سرویس بهصورت ارگانیک روی رتبه شما در نتایج جستجو تأثیر ندارد و نتایج نمایشدادهشده، بهصورت جداگانه و با نماد "ad" به کاربر نمایش داده میشوند.
بااینحال یکی از این اثرات غیرمستقیم این سرویس روی سئو سایت، افزایش بازدید است. کسبوکارها هنگام اجرای کمپینهای تبلیغاتی، این فرصت را دارند که وبسایت خود را در بالای صفحه نتایج جستجو نشان دهند، حتی بالاتر از رتبهبندیهای ارگانیک! این افزایش بازدید از سایت میتواند منجر به نرخ کلیک بالاتر و هدایت ترافیک بیشتر به وبسایت شود که به طور بالقوه، معیارهای SEO مانند نرخ پرش و زمان ماندگاری در سایت را بهبود میبخشد.
علاوه بر این، اجرای کمپینهای تبلیغاتی به کسبوکارها اجازه میدهد تا تحقیقات بیشتری روی کلمات کلیدی انجام دهند. با تجزیهوتحلیل کلمات کلیدی از نظر میزان کلیک و نرخ تبدیل، وبسایتها اطلاعات بیشتری در مورد رفتار کاربر به دست میآورند. از این اطلاعات میتوان برای بهینهسازی محتوای وبسایت برای رتبهبندی جستجوی ارگانیک استفاده کرد.
آیا گوگل ادز روی سایت تأثیرات منفی دارد؟
یکی از موضوعاتی که برخی از وبمستران روی آن اصرار دارند، تأثیرات منفی استفاده از خدمات گوگل ادز روی سایت است. این موضوع باعث شده که بسیاری از کسبوکارها، مزایای استفاده از این سرویس را نادیده بگیرند و تنها روی بهبود سئو سایت خود تمرکز داشته باشند. به همین دلیل این سؤال پیش میآید که این ادعا تا چه میزان صحیح است؟
اصلیترین دلیلی که باعث مطرحشدن این موضوع شده است، تأثیرات منفی این سرویس تبلیغاتی روی تجربه کاربر است. برخی افراد معتقدند که تبلیغات بیش از حد میتواند مزاحم کاربر واقع شده و جریان محتوا را در یک وبسایت مختل کند. به همین دلیل وبسایتهایی که بیش از حد از تبلیغات گوگل استفاده میکنند، ممکن است مخاطب خود را پس از مدتی از دست بدهند.
علاوه بر این موضوع، عدهای از وبمستران اعتقاد دارند که تبلیغات گوگل میتواند زمان بارگذاری سایت را کاهش دهد. کدهای اضافی استفاده شده برای نمایش تبلیغات، میتوانند زمان بارگذاری صفحه را افزایش دهند که نهتنها تجربه کاربری را کاهش میدهد، بلکه بر رتبهبندی موتورهای جستجو نیز تأثیر میگذارد.
باتوجهبه این موارد، میتوان گفت که استفاده از خدمات گوگل ادز برای تبلیغکنندگان هیچ ضرری نداشته و تنها برای وبسایتهایی که این تبلیغات را به نمایش میگذارند، میتواند مشکلساز باشد. بااینحال، با کمک تکنیکهای نمایش تبلیغات و استفاده مناسب از خدمات گوگل ادز، میتوان بدون هیچگونه تأثیر منفی، از مزایای این سرویس بهرهمند شد.
گوگل ادز بهتره یا سئو
استفاده از خدمات گوگل ادز و سئو سایت، هزینههای مختلفی را در بر دارد؛ به همین دلیل کسبوکارهایی که قصد کاهش هزینههای خود را دارند، سعی میکنند بین این دو گزینه، موردی که مزایای بیشتری به آنها ارائه میدهد را انتخاب نمایند.
بهطورکلی گوگل ادز و سئو، دو جنبه مختلف برای رشد یک وبسایت هستند و ارتباط زیادی با یکدیگر ندارند. گوگل ادز خدمات یا محصولات شما را در مدتزمان مشخصی، به کاربر نمایش خواهد داد. نحوه نمایش وبسایت شما بهگونهای است که کاربر متوجه تبلیغاتی بودن آن میشود؛ بااینحال وبسایت شما در مدتزمان کوتاهی بالاتر از سایر سایتها و در صفحه اول نتایج جستجو ظاهر میشود. از طرفی استفاده از این سرویس نیاز بهصرف هزینههای پیاپی خواهد داشت که ممکن است روی بودجهبندی شما تأثیر داشته باشد.
در مقابل سئو یا بهینهسازی سایت وجود دارد که برخلاف سرویسهای تبلیغاتی، بیشتر تمرکز آن روی بالابردن رتبه سایت شما در نتایج جستجو، بهصورت ارگانیک است. برای استفاده از خدمات سئو، نیاز به پرداخت هیچگونه هزینهای به گوگل یا سرویسهای مشابه را نخواهید داشت و تنها باید هزینه سئوکار یا شرکت سئو را پرداخت نمایید. مشاهده تأثیرات سئو بر خلاف گوگل ادز، نیاز بهصرف زمانی طولانی (حداقل ۶ ماه) خواهد داشت؛ بااینحال نتایج بهدستآمده کاملاً پایدار هستند و اعتبار بالای وبسایت شما را نشان میدهند.
باتوجهبه این موارد، اگر نیاز به دیدهشدن فوری دارید، خدمات گوگل ادز برای شما بهتر خواهد بود؛ اما درصورتیکه قصد دارید در درازمدت روی بهینهسازی سایت خود تمرکز کنید، استفاده از خدمات سئو گزینه بهتری است. برای موفقیت تضمینی و رشد سریع کسبوکار خود نیز میتوانید از هر دو این خدمات بهصورت همزمان استفاده نمایید؛ هر چند نیاز به صرف هزینه بیشتری نیز خواهید داشت.
گوگل ادز برای کدام حوزههای فعالیت مناسب است؟
سرویس گوگل ادز، خدمات و کمپینهای متنوعی را ارائه میدهد که برای تمامی کسبوکارها میتواند مؤثر باشد. بااینحال برخی حوزههای فعالیتی، بهره بیشتری را از این سرویس میبرند. یکی از این موارد، فروشگاههای آنلاین است. فروشگاههای آنلاین که تعداد زیادی محصول را در وبسایتهای خود به نمایش میگذارند میتوانند با استفاده از کمپینهای خرید، محصولات خود را در نتایج جستجو به کاربر نمایش دهند و از این طریق، کسبوکار خود را تبلیغ کنند. ارائه قیمتهای بهتر نسبت به بازار و همچنین استفاده از توضیحات و تصاویر مناسب برای محصول، تأثیر این کمپینها را افزایش میدهد.
استفاده از گوگل ادز برای وبسایتهایی که خدمات مختلفی را ارائه میدهند نیز کاربرد زیادی دارد. سایتهای مهاجرتی، پزشکی، روانشناسی، ورزشی و... از جمله حیطههای کاری هستند که میتوانند با استفاده از کلمات کلیدی مناسب، کسبوکار خود را در بازارهای رقابتی، به کاربران زیادی نمایش دهند. به همین دلیل تفاوت زیادی ندارد که در چه حیطه شغلی مشغول به فعالیت هستید. خدمات گوگل ادز میتواند باعث دیدهشدن سریع کسبوکار شما شود و ترافیک زیادی را به سمت وبسایت شما جذب کند.
تبلیغات در سایتهای دیگر بهتر است یا گوگل ادز
یکی از روشهای تبلیغات برای جذب کاربر، خرید تبلیغ در وبسایتهای معتبر و پربازدید است. شما میتوانید کسبوکار، محصول یا خدمات خود را در وبسایتهای دیگر بهعنوان ریپورتاژ، بنر، تبلیغات پاپآپ و... به نمایش بگذارید. این نوع تبلیغات در مقایسه با خدماتی که سرویس گوگل ادز ارائه میدهد، مزایا و معایب مختلفی دارد که توجه به آنها ضروری است.
تبلیغات در وبسایتها، پیچیدگی زیادی ندارد و کافی است با پرداخت هزینه، بخشی از صفحه یک وبسایت را بهعنوان تبلیغات خود خریداری نمایید. با انتخاب سایتهایی که با کسبوکار شما مرتبط هستند، میتوانید تبلیغات خود را به قشر خاصی از مخاطبان نمایش دهید و زمان خود را صرف پیداکردن کلمات کلیدی برای هدف قراردادن مخاطبان، نکنید.
با این جود تبلیغات در سایتها بهصورت مستقیم، معایب مختلفی نیز به همراه دارد. مورد اول افزایش هزینههاست. نحوه پرداخت در سرویس گوگل ادز، بهازای هر کلیک محاسبه میشود؛ به همین دلیل تا کاربر روی لینک شما کلیک نکرده باشد، هزینهای از حساب شما کسر نخواهد شد. درصورتیکه برای تبلیغ در سایتها باید هزینه را بهصورت کامل و بدون توجه به میزان کلیک، پرداخت نمایید.
از طرف دیگر، مزایای استفاده از خدمات گوگل ادز بهمراتب بالاتر از تبلیغ در سایتهای دیگر است. هر چند این روش پیچیدگیهای خاص خود را دارد، بااینحال تبلیغات شما بهصورت تضمینی، در نتایج جستجو به کاربران هدف نشان داده میشود. علاوه بر این امکان تبلیغ در سایتهای دیگر نیز با استفاده از کمپینهای مختلف خواهد بود. بهطورکلی، با خرید تبلیغات گوگل ادز سایت شما به شکلی حرفهایتر به کاربران نمایش داده میشود.
در نهایت، انتخاب بین تبلیغات در سایتهای دیگر یا استفاده از تبلیغات google adwords، به عوامل مختلفی مانند بودجهبندی و اهداف بازاریابی شما بستگی دارد. توصیه میکنیم قبل از اقدام برای انجام تبلیغات، اهداف خود را به شکلی دقیق مشخص کنید و باتوجهبه مواردی که در این مقاله به آنها پرداختیم، بهترین روش برای انجام تبلیغات خود را انتخاب نمایید.
جمع بندی
بهجرئت میتوان گفت که گوگل ادز، یکی از بهترین سرویسهای تبلیغات آنلاین است. خرید گوگل ادز میتواند رشد چند درصدی کسبوکار شما را تضمین کند. این سرویس توانایی بالایی در پیداکردن مخاطبان هدف دارد و امکانات متنوعی را برای ارزیابی دقیق تبلیغات، به شما ارائه میدهد. بااینحال برای بهرهمندی از این سرویس، توجه به برخی نکات که در این مقاله به بررسی آنها پرداختیم، ضروری است. درصورتیکه قصد استفاده از خدمات گوگل ادز برای کسبوکار خود را دارید، میتوانید با گروه خدمات دیجیتال ایرا در تماس باشید.