یکی از اصلی‌ترین نکات برای بالابردن تجربه کاربری و یا مدیریت بهتر یک وب‌سایت، آشنایی با خطاها و ارورهای رایج است. از معمول‌ترین ارورها سایت که همه ما با آن مواجه شده‌ایم، سری ارورهای 400 مانند 400 Bad Request، 401 Unauthorized، 403 Forbidden و 404 Not Found هستند که می‌توانند روی تجربه کاربری تأثیر منفی بگذارند. اگر قصد آشنایی با دلایل ایجاد این ارورها و همچنین نحوه رفع آنها را دارید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

سری خطاهای 400 در سایت

مجموعه خطاهای 400 در سایت نشان‌دهنده مشکلاتی در سمت کاربر هستند که سرور را از پردازش درخواست باز می‌دارند. این ارورها که با نام خطاهای سرویس‌گیرنده (Client errors) نیز شناخته می‌شوند، اغلب به دلیل مشکلاتی مانند URLهای نادرست، کوکی‌های منقضی شده یا مشکلات مربوط به حافظه پنهان مرورگر ایجاد می‌شوند.

نمایش ارورهای 400 به دلیل عدم پردازش درخواست‌های کاربر توسط سرور

خطای 400 Bad Request

اولین مورد از سری ارورهای 400 در سایت که قصد بررسی آن را داریم، خطای 400 Bad Request است. این ارور به‌عنوان کد وضعیت HTTP تعریف می‌شود و زمانی رخ می‌دهد که سرور به دلیل نقص در فرمت یا ساختار، قادر به درک درخواست کاربر نباشد. این خطا می‌تواند برای بسیاری از کاربران خسته‌کننده باشد، زیرا از دسترسی آنها به محتوای موردنظر در یک وب‌سایت جلوگیری می‌کند.

برای برطرف‌کردن ارور 400، در مرحله اول باید صحت آدرس URL و پارامترهای ارسال را بررسی نمایید. تایپ صحیح آدرس سایت و چک‌کردن نوع و فرمت تمامی داده‌های ارسال شده می‌تواند در رفع این ارور به شما کمک کند. علاوه بر این، بررسی خطاها و اشتباهات تایپی در کدهای برنامه‌نویسی، به‌ویژه هنگام ارسال درخواست از طریق API نیز می‌تواند هر مشکلی را که باعث ایجاد این ارور می‌شود، مشخص کند.

خطای 401 Unauthorized

درصورتی‌که کاربر مجوز لازم برای دسترسی به یک صفحه از وب‌سایت یا محتوای خاص را نداشته باشد، ارور 401 به وجود می‌آید. تایپ اشتباه آدرس صفحه سایت، استفاده از نام کاربری یا گذرواژه نادرست و همچنین قدیمی بودن کش مرورگر یا کوکی‌ها از رایج‌ترین دلایل این ارور محسوب می‌شوند. برای برطرف‌کردن ارور 401، اولین قدم استفاده از نام کاربری و رمز عبور صحیح برای واردشدن به وب‌سایت است.

توجه داشته باشید درصورتی‌که محدودیت‌های خاصی از سمت سایت برای شما به وجود آمده باشد، حتی با واردکردن نام کاربردی و رمز عبور صحیح نیز ممکن است با خطای 401 مواجه شوید؛ به همین دلیل حتماً سطح دسترسی کاربری خود را در سایت بررسی نمایید. همچنین درصورتی‌که از طریق یک API به محتوا دسترسی دارید، باید صحت توکن احراز هویت مورداستفاده را بررسی کنید. پاک‌کردن کش مرورگر و کوکی‌های ذخیره شده، پاک‌کردن حافظه کش فایروال سیستم و خروج و ورود مجدد به سایت نیز می‌تواند در رفع ارور 401 مؤثر باشد.

خطای 403 Forbidden

از دیگر ارورهای 400 که به دلیل دسترسی محدود کاربر به وجود می‌آید، خطای 403 Forbidden است. این پیغام نشان می‌دهد که کاربر به دلیل محدودیت‌های تعیین شده توسط سرور وب‌سایت، اجازه مشاهده صفحه درخواستی را ندارد. مجوزهای نادرست، مسدودکردن IP یا URLهای قدیمی از اصلی‌ترین دلایل ایجاد محدودیت برای کاربر هستند که تنها راه مؤثر برای برطرف‌کردن آنها، بررسی قوانین و تماس با مدیریت وب‌سایت برای درخواست دسترسی است. برای انجام این کار در مرحله اول باید وارد صفحه قوانین سایت شوید و اطمینان حاصل کنید که هیچ یک از شرایط دریافت خدمات را نقض نمی‌کنید. در این صورت می‌توانید با مدیریت سایت ارتباط برقرار کنید و با توضیح عدم نقض قوانین، درخواست رفع محدودیت‌های دسترسی را ارسال نمایید.

خطای 404 Not Found

پیغام 404 Not Found خطای رایج دیگری است که در صورت عدم پیداشدن محتوای درخواست شده، به کاربر نمایش داده می‌شود. لینک‌های خراب و یا اشتباهات تایپی هنگام واردکردن آدرس صفحه، از اصلی‌ترین دلایل این مورد از سری ارورهای 400 محسوب می‌شوند. برای برطرف‌کردن ارور 404 در ابتدا باید از صحت URL تایپ شده اطمینان داشته باشید. در صورت عدم وجود مشکل در این بخش، برای پیداکردن صفحه مدنظر خود می‌توانید از موتور جستجوی داخلی سایت استفاده نمایید. اگر با استفاده از این روش هم همچنان با خطای 404 Not Found مواجه می‌شوید، می‌توانید با مدیریت سایت ارتباط برقرار کنید و مستقیماً برای یافتن محتوای گمشده درخواست نمایید.

ارور 404 از رایج ترین خطاهای 4xx

سایر خطاهای سری 400

ارورهای 400 تنها به موارد گفته شده خلاصه نمی‌شوند و پیغام‌هایی مانند 405 Method Not Allowed، 406 Not Acceptable، 407 Proxy Authentication Required، 408 Request Timeout و… نیز در این دسته از ارورها قرار می‌گیرند. در ادامه سایر خطاهای 400 در سایت را می‌توانید به‌صورت کامل بررسی نمایید.

405 Method Not Allowed

درصورتی‌که روش درخواست ارسال شده توسط کلاینت به سرور پشتیبانی نشود، پیغام 405 Method Not Allowed نمایش داده خواهد شد. استفاده از روش‌های درخواست پشتیبانی نشده مانند PUT یا DELETE، اصلی‌ترین دلایل نمایش این خطا هستند که تغییر آنها می‌تواند به رفع این ارور کمک کند.

406 Not Acceptable

پیغام 406 Not Acceptable نیز جزو ارورهای 400 است که نشان می‌دهد فرمت ارسال شده به سرور برای مشاهده محتوای درخواست شده، قابل‌قبول نیست. ناسازگاری فرمت برخی فایل‌ها و یا کدگذاری‌های نادرست از دلایل اصلی نمایش این پیغام محسوب می‌شوند که باید بررسی شوند.

407 Proxy Authentication Required

خطای 407 زمانی رخ می‌دهد که لازمه دسترسی به وب‌سایت یا سرور، احراز هویت از طریق یک پروکسی باشد. درصورتی‌که پروکسی استفاده شده نتواند اعتبار کاربر را تأیید کند، پیغام Proxy Authentication Required نمایش می‌شود و برای رفع آن باید از دستگاه‌ها یا پروکسی‌های دیگر برای ورود به سایت استفاده کنید.

408 Request Timeout

درصورتی‌که زمان انتظار سرور برای دریافت درخواست‌های کاربر بیش از حد طولانی شود و به پایان برسد، خطای 408 با پیغام Request Timeout نمایش داده خواهد شد. بررسی آدرس سایت، اتصال اینترنت، تغییر آی پی سیستم، بارگذاری مجدد صفحه و یا تماس با مدیریت سایت، از روش‌های مؤثر برای رفع ارور 408 است.

409 Conflict

از دیگر ارورهای 400 در سایت، خطای 409 Conflict است. به طور خلاصه این پیغام زمانی نمایش داده می‌شود که درخواست ارسال شده با وضعیت فعلی سرور در تضاد باشد. برای رفع این خطا، کاربر باید درخواست خود را بررسی کند و مطمئن شود که با وضعیت فعلی سرور مطابقت دارد.

410 Gone

خطای 410 با نمایش پیغام 410 Gone، زمانی رخ می‌دهد که محتوای موردنظر برای همیشه حذف شده باشد. بررسی دقیق URL و پیداکردن پیوندهای جایگزین ممکن است در رفع این خطا مؤثر باشند؛ بااین‌حال در صورت حذف‌شدن کامل محتوا باید به دنبال منابع جایگزین بود.

411 Length Required

اگر کاربر در برخی مواقع مقدار طول درخواست خود را به سرور ارسال نکند، درخواست او پردازش نشده و ارور 411 Length Required نمایش داده می‌شود. این نوع خطا معمولاً از سمت کاربر است، اما به دلیل وجود خطا در بخش کدنویسی نیز ممکن است به وجود آید که برای رفع آن، کاربر می‌تواند در خواست خود را مجدد و با طول محتوای صحیح تکرار کند. اگر درخواست ارسال شده با طول محتوای صحیح نیز پردازش نشد، مشکل مربوط به تنظیمات وب سرور است که باید توسط مدیریت وب‌سایت برطرف شود.

412 Precondition Failed

خطای 412 Precondition Failed زمانی رخ می‌دهد که یکی از پیش‌نیازهای پردازش درخواست برآورده نشده باشد. تداخل داشتن درخواست ارسال شده با قوانین امنیتی سرور اصلی‌ترین دلیل نمایش این پیغام است که معمولاً به ماژول ModSecurity مربوط می‌شود. غیرفعال‌کردن این ماژول امنیتی از طریق فایل htaccess می‌تواند خطای 412 را برطرف کند.

تمامی خطاهای 4xx در سایت

 سخن پایانی

سری ارورهای 400 زمانی نمایش داده می‌شوند که سرور نتواند درخواست‌های کاربر را به‌درستی پردازش کند. تعداد خطاهای موجود در این زمینه بسیار بالاست؛ به همین دلیل نمایش آنها می‌تواند تأثیر منفی زیادی روی تجربه کاربر داشته باشد. در این مقاله به بررسی کامل تمامی خطاهای 400 پرداختیم که با استفاده از آن می‌توانید اقدام به رفع آنها نمایید. برای آشنایی با سایر ارورها سایت و همچنین استفاده از خدمات سئو ، می‌توانید با مجموعه ایرا وردپرس همراه باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *