بار ها و بار ها شاید به گوشتان خورده باشد که اولین مرحله برای این که بتوانید وارد دنیای کسب و کار شوید، راه اندازی یک سایت است. همانطور که می دانید در گذشته این کار به دشواری انجام می شد و برای ساخت سایت بایستی دانش کافی در این خصوص داشته باشید. اما امروزه وجود سیستم های مدیریت محتوای مختلف سبب شده است تا بتوانید سایت مورد نظر خود را در کمترین زمان ممکن و به راحتی ایجاد کنید.

یکی از انواع این سیستم های مدیریت محتوا، دروپال می باشد که با توجه به مزایا و ویژگی های بسیاری که دارد، امروزه اکثر سایت های بزرگ نیز از آن استفاده می کنند. حال تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا با دروپال و ویژگی های آن به طور کامل آشنا شوید.

دروپال چیست

دروپال چیست؟

دروپال، درواقع نوعی سیستم مدیریت محتوا است که در سال 2001 سال ایجاد شده است. این سیستم، این امکان را برای افراد به وجود می آورد تا بدون آن که از دانش کافی در خصوص طراحی سایت برخوردار باشند، بتوانند به راحتی مقاله، خبر، آگهی فروش و… در آن درج نمایند. به طور کلی می توان گفت که دروپال یک cms  است که از قابلیت انعطاف پذیری بسیاری برخوردار است.

همچنین دارای ویژگی های دیگری هم می باشد که از مهمترین آن ها می توان به رایگان بودن و همچنین منبع باز بودن آن نیز اشاره داشت. خوب است بدانید که امروزه اکثر افرادی که برای مشاغل خود سایت دارند، از دروپال استفاده می کنند، چرا که این سیستم نیازی به طراحی سایت ندارد.

ویژگی های دروپال

همانطور که در بالا به آن اشاره شد، دروپال، یک نوع سیستم است که می توان به کمک آن یک سایت کامل ایجاد کرد. این سیستم مدیریت محتوا از ویژگی های بسیاری برخوردار است که در ادامه مهمترین آن ها را بیان می کنیم.

  1. دارا بودن امکانات متنوع
  2. قابلیت چند زبانه بودن
  3. سئوی بهبود یافته
  4. ادغام سازی با api
  5. دارای ماژول‌های فراوان
  6. قابل دسترس بودن
  7. ظاهر کاربر پسند
  8. بومی سازی و به روز بودن سیستم

مزایا و معایب دروپال

دروپال در کنار ویژگی هایی که دارد، از مزایا و معایب زیادی برخوردار است که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر نیز اشاره نمود:

مزایای دروپال

  • پشتیبانی از زبان فارسی: یکی از مزایای مهم این سیستم مدیریت محتوا، پشتیبانی از زبان فارسی می باشد و در همه قالب های آن، انواع زبان ها به ویژه زبان فارسی، عربی وجود دارد.
  • امکان ساخت هر نوع وب سایت: همانطور که خواندیم، دروپال از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است، به همین دلیل می توانید به کمک آن هر نوع سایتی که می خواهید راه اندازی کنید.
  • متن باز بودن و رایگان بودن: از مهمترین مزایای این سیستم مدیریت محتوا که این امکان را فراهم کرده است تا همه افراد بتوانند از آن استفاده نمایند، متن باز بودن و همچنین رایگان بودن آن ها می باشد. در واقع از قابلیت رایگان بودن آن تنها برای سایت هایی که طراحی بسیار ساده اید دارند، می توان استفاده کرد. اما اگر بخواهید یک سایت سفارشی شده و حرفه ای با آن طراحی کنید، می بایست هزینه ای پرداخت نمائید.
  • امکان دسترسی به انواع قالب: دروپال همانند دیگر سیستم های مدیریت محتوا، دارای قالب های متنوع و بسیاری است که به صورت رایگان و تجاری در اختیار طراحان سایت قرار می گیرد. اما نکته ای که باید بدانید این است که تعداد قالب های این سیستم با دیگر سی ام اس ها، از تنوع کمتری برخوردار می باشد. همین امر نیز سبب شده است تا طراحی سایت با این سیستم به صورت حرفه ای و اختصاصی، با دیگر سیستم ها متفاوت باشد.
  • دسترسی به ماژول های مختلف: در این سیستم، افراد می توانند به کمک ماژول های آن، از امکانات مختلف نیز استفاده کرده و برخی از قسمت های آن را شخصی سازی نمایند. در صورتی که ماژول ها را به دروپال بیفزایید، یک بسته نرم افزاری جانبی را به سایت اضافه خواهید نمود.
  • امنیت بالا: در واقع می توان گفت، یکی از دلایلی که باعث شده است اکثر افراد برای طراحی سایت خود از دروپال استفاده کنند، امنیت بالای آن می باشد. در واقع این سیستم در بین سیستم های مدیریت محتوا، یکی از ایمن ترین سیستم ها معرفی شده است. لازم است بدانید که در صورت وجود هر مشکل در دروپال، تیم امنیتی این سیستم، در کمترین زمان پیگیر رفع آن می شوند.

معایب دروپال

  • عدم پشتیبانی تخصصی: همانطور که گفته شد، دروپال نرم افزاری کاملا رایگان است که هیچ شرکتی را نمی تواند به صورت اختصاصی پشتیبانی دهد. امروزه این نوع سیستم مدیریت محتوا همچنان در تلاش است تا بتواند نسبت به گذشته توسعه پیدا کند. اما شما می توانید در زمان ایجاد مشکل در قالب های دروپال، با پرداخت هزینه ای، با یک پشتیبان برای رفع مشکل خود ارتباط برقرار کنید.
  • مشکل امنیتی: از آن جایی که این نرم افزار متن باز است، بنابراین هسته آن برای افراد مختلف قابل مشاهده است و همچنین می توانند بر روی آن تغییر ایجاد کنند. بنابراین هر قالبی که از آن دچار مشکل شود، سایتی که از آن استفاده می کند، بیشتر از دیگر سایت ها، قابلیت هک شدن دارد.

مزایا و معایب دروپال

بهترین سایت های طراحی شده با دروپال

می دانیم که امروزه اکثر شرکت های معروف و بزرگ، از دروپال برای انجام پروژه استفاده می کنند. از جمله این شرکت ها عبارتند از:

سایت های جهانی

  • سایت دانشگاه هاروارد
  • سایت دانشگاه آکسفورد
  • پرتال اصلی ناسا
  • وزارت بهداشت آمریکا
  • شرکت تسلا
  • برنامه جهانی غذا
  • شرکت نفت توتال

سایت های ایرانی

  • وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران
  • شورای عالی و مرکز ملی فضای مجازی
  • پلیس فضای مجازی (فتا)
  • شرکت ارتباطات زیرساخت
  • خبرگزاری رجا نیوز
  • خبرگزاری هسته ای ایران
  • پژوهشگاه ملی مخابرات

دلایل استفاده از دروپال

پس از اینکه با دروپال به طور کلی آشنا شدید، ممکن است که با این سوال برخورد کنید که چه ضرورتی دارد که از دروپال استفاده کنیم. در پاسخ به این سوال باید بدانید که استفاده از این سیستم مدیریت محتوا دلایل بسیار زیادی دارد که از مهمترین آن ها می توان به موارد زیر نیز اشاره نمود:

  1. از آن جایی که این سیستم از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است، بنابراین می توان از آن برای راه اندازی انواع سایت با طراحی های منحصر به فرد نیز بهره برد.
  2. چگونگی کار با دوپال بسیار راحت است، بنابراین همه افراد می توانند بدون گذراندن دوره های تخصصی آموزش، به کمک آن سایت مورد نظر خود را طراحی نمایند.
  3. استفاده از سیستم مدیریت محتوای دوپال با کمترین هزینه امکان پذیر است، بنابراین همه شرکت ها می توانند از دوپال استفاده کنند. لازم است بدانید که بسیاری از شرکت های بسیار بزرگ نیز از این سیستم استفاده می کنند.
  4. این نرم افزار مدیریت محتوا مستندات زیادی به زبان انگلیسی دارد، شما می توانید با کمک فیلم های آموزشی، اسناد مختلف، مقالات فراوان و موارد دیگر پاسخ سوالات خود را بیابید. نکته مهم این است که اکثر این آموزش ها در ایران با زیرنویس موجود است که به راحتی می توانید به آنها دسترسی داشته باشید.

مقایسه دروپال با وردپرس (WordPress)

همانطور که می دانید وردپرس و دروپال، امروزه دو تا از پر کاربرد ترین سیستم های مدیریت محتوا در بین طراحان سایت می باشند. امروزه بدون توجه به نیاز به کدنویسی پیچیده می توانید سایت های زیادی را مشاهده کنید که با سیستم مدیریت محتوای وردپرس حرفه ای و زیبا ساخته شده اند. در واقع اینکه کدام سیستم مدیریت محتوا را انتخاب می کنید، به کسب و کار و اهداف بلند مدت شما بستگی دارد. اما اگر بخواهیم دروپال را با وردپرس مقایسه کنیم، مواردی را که در ادامه بیان می شود را حتما در نظر بگیرید:

  • هزینه: اگرچه هر دو این سیستم ها رایگان هستند، ممکن است برای پیکربندی دروپال به یک توسعه دهنده نیاز داشته باشید. هنگام شروع کار با وردپرس، فقط آشنایی نسبی شما با طراحی وب سایت، شما را بدون نیاز به دانش برنامه نویسی می کند.
  • یاد گیری و سهولت کار: لازم است بدانید که طراحی سایت با وردپرس را در زمان کمی می توان یاد گرفت و کاربر پسندتر است. در مقابل دروپال به مهارت فنی قابل قبولی نیاز داشته و ممکن است در مسیر یادگیری با پیچیدگی هایی رو به رو شوید که نیاز به یک برنامه نویس حرفه ای پیدا کنید. همین امر نیز سبب می شود تا اغلب افراد وردپرس را برای شروع کار خود انتخاب نمایند.
  • انعطاف پذیری و تنوع: کاربرانی که تاکنون از دروپال استفاده کرده اند، بر این باورند که دروپال نسبت به وردپرس از انعطاف پذیری بسیار بیشتری برخوردار است و توانایی بیشتری برای مدیریت حجم داده های بسیار زیاد را دارد.
  • امنیت: امنیت سیستم مدیریت محتوا دروپال و وردپرس همانند هم است، اما گاهی اوقات کاربران وردپرس به دلیل اشتباهات یا عادت های رایج می توانند امنیت سایت را به خطر بیندازند. اما از آنجایی که دروپال توسط افراد حرفه ای در سیستم مدیریت محتوای دروپال پیاده سازی شده است، احتمال چنین خطایی بسیار کم است.

تفاوت وردپرس و دروپال

مقایسه دروپال با جوملا (Joomla)

اگر شما تاکنون با جوملا کار کرده باشید، ممکن است در ابتدا کار کردن با دروپال برای شما بسیار سخت باشد که این سختی برای زمان زیادی نیست. در  صورتی که مدتی با این سیستم کار کنید، می توانید از جذابیت های آن اطلاع پیدا کرده و با تنظیمات کاربری جالبی آشنا شوید. سیستم مدیریت محتوای جوملا و دروپال، هر دو از ویژگی متن باز بودن برخوردارند و دارای تعداد کثیری ماژول و قالب می باشند. اما تنها تفاوت آن ها با یکدیگر، این است که ماژول های دروپال، از تنوع بسیار بیشتری نسبت به جوملا برخوردار می باشد.

در نتیجه

همه ما می خواهیم سایتی با سئوی خوب و قابل قبول راه اندازی کنیم. سیستم دروپال در کدهای خود قوانین سئو را به خوبی رعایت کرده است. بنابراین می توانید با اطمینان دروپال را برای طراحی سایت انتخاب کنید تا وب سایتی با سئوی خوب داشته باشید. همچنین شما می توانید طراحی سایت خود را از 0 تا 100 به سایت ایرا، طراحی سایت بسپارید و از خدمات پشتیبانی vip این مجموعه نیز به صورت رایگان بهره مند شوید. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد، از اینکه تا انتهای این مطلب همراه ما بودید، سپاسگزاریم…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *